Het Appartementsrecht: Moet het echt?

Wij hebben de afgelopen weken veel gehoord over het Appartementsrecht. Maar what’s the big deal met het Appartementsrecht? Wij hebben in Suriname toch geen woontorens nodig? Er is toch voldoende grond om elke Surinamer die daar recht op heeft, te voorzien? Toch?

Wanneer wij ons land op een innovatieve en duurzame manier gaan herinrichten, zodat de grond op een efficiënte wijze kan worden benut, kan het bos voor een groot deel bespaard blijven. Meer dan de helft van de bevolking woont in het kustgebied, waarbij er veel grond wordt gebruikt en er weinig van het bos overblijft. Toch bestaat er nog steeds een nijpend woningtekort. De roep om een duurzame oplossing voor het  huisvestings-probleem is onafwendbaar.

Is het Appartementsrecht écht nodig?

Het Appartementsrecht kan een significante bijdrage leveren aan onze behoeften voor het duurzaam ontwikkelen van goede woon- en leefomgevingen, efficiënt benutten van onze gronden en aandacht voor het klimaat. Daarnaast kunnen wij met het Appartementsrecht tegemoet komen aan verschillende doelgroepen. Er zijn nog steeds occupanten, studenten die thuis wonen, 60-plussers die kleiner en efficienter willen gaan wonen, expats die luxueze penthouses willen kopen of huren, onze diaspora die hier wilt investeren en ondernemers die graag willen investeren in de bouw van woontorens.

Het Appartementsrecht is dus een dringende noodzaak in het belang van land en volk. Dit zal Joël Terzol nader belichten tijdens het Terzol Vastgoed Grond Congres met als thema Appartementsrecht. Joël Terzol is CEO van Terzol Vastgoed NV en Projectontwikkelaar van Ring Harbour City. Terzol heeft sinds 2020 een serie artikelen gepubliceerd onder de naam “Grondzaken Nader Belicht” (z.a. Domeingrond, Grondconversie, Grondbelasting en Appartementsrecht). Hiermee beoogt Terzol Vastgoed NV de awareness van alle stakeholders te vergroten over de diverse mogelijkheden en rechtszekerheden m.b.t. grondzaken in Suriname.

Terzol Vastgoed Grond Congres 27, 28 en 29 Oktober 2021

Van 27 tot en met 29 oktober 2021 wordt, voor het eerst in Suriname, een Grond Congres gehouden met als thema ‘Appartementsrecht’.

Dit Congres is een privé-initiatief van Terzol Vastgoed NV en wordt georganiseerd door Tabto Group NV.

Het doel van dit Congres is om de awareness en de ‘sense of urgency’ van het Appartementsrecht te vergroten, teneinde de aanname van de Wet te bespoedigen.

Vanwege de pandemie zal het Congres live uitgezonden worden, om zoveel mogelijk personen en bedrijven de gelegenheid te geven om te participeren en om vragen te stellen. Het event is via live streaming te volgen op de Facebook event pagina van Terzol Vastgoed NV:

https://www.facebook.com/events/823199181680177

Belangstellenden die op de hoogte wensen te blijven van de activiteiten, kunnen zich registeren via de website:

https://terzol.com/vastgoed/grond-congres-2021/

Facebook Event:

Ontdek hoe we u kunnen helpen

Scroll to Top