First things first: De Wet

De noodzaak van de wet op het Appartementsrecht

In 2014 zijn negen gezinnen dakloos geworden door een felle brand. Het betrof een appartementencomplex waarbij alle woningen waren aangesloten op het electriciteits netwerk van één woning met kortsluiting als gevolg. De vraag die hierbij opkwam bij de burgers is of er wel wetgeving is voor het opzetten van appartementen. Aan welke regels moet worden voldaan om de bewoners te beschermen Regeringsleiders hebben meerdere malen de noodzaak van de wet op het Appartementsrecht publieklijk genoemd. Bij de opening van de Bouw-en Woonbeurs in augustus 2017 is door een politicus aangegeven dat de wet op het Appartementsrecht noodzakelijk is om de woningnood sneller op te lossen. Twee weken terug heeft onze President wederom benadrukt hoe belangrijk het Appartementsrecht is 1. Tijdens het Grond Congres komt ook onze eigen Voorzitter van De Hoogste College van Staat, Dhr Marinus Bee, aan het woord. Dhr Bee zal de status van wetgeving voor appartementen in Suriname belichten, alsook wat de rol van De Nationale Assemblee daarin is. Wat een eer om Dhr bee als spreker te hebben bij dit Congres. Wij zijn hem enorm dankbaar dat hij op deze manier ook zijn bijdrage wilt leveren aan het duurzaam ontwikkelen van goede woon- en leefomgevingen, het efficiënt benutten van onze gronden en het aanpakken van de klimaatveranderingen.

Terzol Vastgoed Grond Congres 27, 28 en 29 Oktober 2021

Van 27 tot en met 29 oktober 2021 wordt, voor het eerst in Suriname, een Grond Congres gehouden met als thema ‘Appartementsrecht’.

Dit Congres is een privé-initiatief van Terzol Vastgoed NV en wordt georganiseerd door Tabto Group NV.

Het doel van dit Congres is om de awareness en de ‘sense of urgency’ van het Appartementsrecht te vergroten, teneinde de aanname van de Wet te bespoedigen.

Vanwege de pandemie zal het Congres live uitgezonden worden, om zoveel mogelijk personen en bedrijven de gelegenheid te geven om te participeren en om vragen te stellen. Het event is via live streaming te volgen op de Facebook event pagina van Terzol Vastgoed NV:

https://www.facebook.com/events/823199181680177

Belangstellenden die op de hoogte wensen te blijven van de activiteiten, kunnen zich registeren via de website:

https://terzol.com/vastgoed/grond-congres-2021/

Facebook Event:

[1] Starnieuws – Appartementen voor snelle oplossing woningnood

Ontdek hoe we u kunnen helpen

Scroll to Top