Categorieën
Appartementsrecht Grond Congres

Waarom is het Appartementsrecht zo belangrijk?

Waarom is het Appartementsrecht zo belangrijk?

Minister Riad Nurmuhamed: Eerste spreker op Grond Congres 2021

Waarom is het Appartementsrecht zo belangrijk?

Appartementsrecht in Suriname

Appartementsgebouwen kunnen veel voordelen bieden en zijn ook goedkoper in uitvoering. Het spreekt voor zich dat wanneer in een torengebouw meerdere huishoudens kunnen verblijven, de bouwkosten relatief lager zijn. Ons traditionele manier van bouwen en wonen moet een transformatie ondergaan. Wij moeten ‘smart and green’ gaan bouwen en wonen.  Dit zorgt niet alleen voor besparingen maar is ook duurzaam. In het ‘2021 EU Climate Plan’ blijkt dat gebouwen ongeveer 39% van de wereldwijde energiegerelateerde CO2 uitstoten.

Dat is voldoende reden voor onze Minister van Openbare Werken, dhr. Riad Nurmohamed, om het startsein te geven om verschillende bouw-en constructiewetten en regels aan te passen*. De Bouw-, Monumenten-, Stedenbouwkundige en Hinderwetten zijn de grootste en belangrijkste wetten die onder de loep genomen zullen worden door het ministerie van Openbare Werken.

Minister Riad Nurmohamed, zal bij het Congres de opening speech houden over het belang van de Wet op het Appartementsrecht in Suriname. Nurmohamed is o.a. Lector Magnus in de Technologische Wetenschappen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Doctor of Philosophy in Technologische Wetenschappen (CumLaude), Chair van de Jnan Adhin Kennis Instituut van de VHP, Coordinator Moodlesite Msc in SMNR-programma, Program Coordinator van MSc Program in Sustainable Management of Natural Resources, GlobalWaterPartnership representative van AdeKUS en lid van CariScience (Trinidad).

Het is ons een waar genoegen om Minister Riad Nurmohamed als openingsspreker te hebben bij dit Congres.

Van 27 tot en met 29 oktober 2021 wordt, voor het eerst in Suriname, een Grond Congres gehouden met als thema ‘Appartementsrecht’. Dit Congres is een privé-initiatief van Terzol Vastgoed NV en wordt georganiseerd door Tabto Group NV.

Het doel van dit Congres is om de awareness en de ‘sense of urgency’ van het Appartementsrecht te vergroten, teneinde de aanname van de Wet te bespoedigen.

Vanwege de pandemie zal het Congres live uitgezonden worden, om zoveel mogelijk personen en bedrijven de gelegenheid te geven om te participeren en om vragen te stellen. Het event is via live streaming te volgen op de Facebook event pagina van Terzol Vastgoed NV:

https://www.facebook.com/events/823199181680177

Belangstellenden die op de hoogte wensen te blijven van de activiteiten, kunnen zich registeren via de website:-

https://terzol.com/vastgoed/grond-congres-2021/

Facebook Event: