Categorieën
Nieuwsbrief

Eerste vastgoed seminar in Suriname

Eerste vastgoed seminar in Suriname

National Risk Assessment

Eerste vastgoed seminar in Suriname

Maandag 27 mei vindt het eerste vastgoed seminar in Suriname plaats in Courtyard Marriott “De branche zit met een groot probleem”, zegt initiatiefneemster van het seminar en eigenaar van Renaissance-realty Omayra Bouterse.

Centraal tijdens het seminar is de situatie op de huidige onroerend goed markt in Suriname. Zo worden onder meer verzekeringstechnische zaken, de juridische aspecten en financiële kant van de branche toegelicht door experts.

De negatieve berichten in de media met landmeters, malafide makelaars en zelfs de minister van het ministerie van RGB van de afgelopen periode is voor Bouterse aanleiding geweest om het seminar te organiseren. “De samenleving is slecht geïnformeerd. Mensen in verschillende beroepen, inkomensklasse en achtergronden weten niet hoe de vastgoedwereld werkt”.

Bouterse is van mening dat de consument vragen moet durven stellen en zelf op onderzoek uit moet gaan. “Mensen weten niet wat hun rechten en plichten zijn maar gaan ook niet op onderzoek uit en controleren niet terwijl dat met google heel makkelijk kan’. Het feit dat er op grote schaal wordt gefraudeerd met percelen en mensen nog steeds door geldschieters worden opgelicht en andersom baart haar zorgen. Toch steekt ze de hand in eigen boezem, ”vanuit de branche is de informatievoorziening ook niet altijd even goed”.

Samen met mede organisatoren Finabank, Terzol Vastgoed, Kuhn-Nah Aannemingsbedrijf, Bissesur & Co en Aruna Singh Insurances zal antwoord worden gegeven op alle mogelijke vragen met betrekking tot de aankoop of huur van een woning, perceel of bedrijfspand. “We gaan ze van A tot Z begeleiden”, belooft Bouterse.

Een belangrijk onderwerp tijdens het seminar is de informatie die Joel Terzol gaat delen over compliance regelgeving en de noodzaak van giraal werken. Bouterse wijst in deze op de national risk assessment die dit jaar nog moet worden uitgevoerd in Suriname, wat ertoe moet leiden dat de kans op witwassen wordt verkleind.

Het seminar begint om 18:30 en duurt tot 22:00 uur. Het evenement zelf is gratis, echter vragen wij wel om een donatie van srd 50 ten behoeve van Stichting Hoop voor Kinderen.

Wij zullen als organisatie in samenspraak met de leiding van het kindertehuis nagaan waar de behoefte ligt, zodat wij een concrete bijdrage kunnen leveren!

Wij zien u graag op 27 mei.