Checklist Taxatie onroerend goed

☑ Documentatie verzamelen
Verzamel alle relevante documenten met betrekking tot het onroerend goed, zoals eigendomscertificaten, bouwtekeningen, hypotheekinformatie, recente taxaties, en eventuele renovaties of verbeteringen.

☑ Doel van de taxatie
Bepaal het specifieke doel van de taxatie, zoals het verkrijgen van een hypotheek, het vaststellen van de marktwaarde voor verkoop of verhuur, of het bepalen van de vervangingswaarde voor verzekering.

☑ Grootte en indeling van het onroerend goed
Zorg ervoor dat u de juiste informatie hebt over de grootte en indeling van het onroerend goed, inclusief het aantal kamers, badkamers, en andere voorzieningen.

☑ Gewenste datum en tijd
Bepaal een geschikte datum en tijd voor de taxatie, rekening houdend met uw eigen schema en het schema van de taxateur.

☑ Vragen stellen
Bereid een lijst met vragen voor die u aan de taxateur wilt stellen, zoals hun ervaring, expertise, en eventuele certificeringen of accreditaties.

☑ Budget
Bepaal uw budget voor de taxatie en vraag de taxateur naar de kosten van hun diensten, inclusief eventuele bijkomende kosten zoals reiskosten.

☑ Vergelijkbare eigendommen
Zoek naar vergelijkbare eigendommen in de omgeving die recentelijk zijn verkocht of verhuurd, en deel deze informatie met de taxateur om hen te helpen een nauwkeurige waarde te bepalen.

☑ Communicatie
Zorg ervoor dat u duidelijk communiceert met de taxateur over uw verwachtingen, doelen en eventuele specifieke vereisten voor de taxatie.

☑ Nazorg
Bespreek de resultaten van de taxatie met de taxateur en vraag om eventuele aanvullende informatie of advies. Zorg ervoor dat u volledig begrijpt wat de taxatie inhoudt en wat de bevindingen zijn.

Door deze checklist te volgen, kunt u een succesvolle taxatie uitvoeren met de hulp van een professionele taxateur.

Ontdek hoe we u kunnen helpen

Scroll naar boven