Compliance

Als makelaarskantoor hechten wij veel waarde aan compliance, met name wat betreft de naleving van de richtlijnen voor het voorkomen van witwassen van geld (AML) en het identificeren van onze klanten (KYC), ook bekend als Modellen Wettelijke Identificatie (MOD/WID). Onze aanpak omvat:

Strikte naleving van AML/KYC-richtlijnen

We zorgen ervoor dat al onze activiteiten en transacties voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van het voorkomen van witwassen van geld en het identificeren van klanten. Dit omvat het uitvoeren van de vereiste due diligence-procedures om de identiteit van onze klanten vast te stellen en eventuele risico’s op witwassen van geld of terrorismefinanciering te minimaliseren.

Grondige klantidentificatie

Bij het aangaan van een zakelijke relatie met een nieuwe klant, voeren we grondige identificatieprocedures uit om de identiteit van de klant vast te stellen en te verifiëren. Dit omvat het verzamelen van identificatiedocumenten en het uitvoeren van controles om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie betrouwbaar is.

Monitoring van transacties

We houden toezicht op alle transacties die worden uitgevoerd via ons kantoor en controleren regelmatig op verdachte activiteiten die kunnen wijzen op witwassen van geld of andere criminele activiteiten. Indien nodig ondernemen we actie en rapporteren we verdachte transacties aan de relevante autoriteiten.

Training en bewustwording 

We zorgen ervoor dat al onze medewerkers op de hoogte zijn van de AML/KYC-richtlijnen en dat ze regelmatig worden getraind om hun kennis up-to-date te houden. We moedigen een cultuur van compliance aan binnen ons kantoor en stimuleren medewerkers om verdachte activiteiten te melden en vragen te stellen als ze twijfels hebben.

Samenwerking met autoriteiten 

We werken nauw samen met de relevante autoriteiten en instanties om ervoor te zorgen dat we voldoen aan alle wettelijke vereisten op het gebied van AML/KYC. We staan open voor audits en controles en werken actief samen met de autoriteiten om eventuele zorgen of problemen aan te pakken.

Meldplicht

Onze meldplicht aan de Financial Intelligence Unit (FIU) omvat het rapporteren van verdachte transacties die kunnen duiden op witwassen van geld of financiering van terrorisme. Hierbij analyseren we transacties in het kader van de Know Your Customer (KYC)- en Anti-Money Laundering (AML)-regelgeving om financiële criminaliteit te voorkomen en op te sporen. De FIU beoordeelt deze meldingen en neemt indien nodig verdere actie, zoals het delen van informatie met relevante autoriteiten of het starten van een onderzoek.

Bewaarplicht

Als makelaarskantoor zijn we verplicht om belangrijke documenten en gegevens gedurende 7 jaar te bewaren. Dit omvat onder meer verkoop- en verhuurcontracten, correspondentie met klanten, taxatierapporten en financiële transactiegegevens. Door te voldoen aan deze bewaarplicht zorgen we ervoor dat we voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en beschermen we de belangen van ons kantoor en onze klanten.

Klantdossier

Als makelaar bouwen we ons klantendossier zorgvuldig op, rekening houdend met belangrijke aspecten zoals de naam, adres en woonplaats (NAW) van de klant, de bemiddelingsovereenkomst die de afspraken tussen ons en de klant vastlegt, en de herkomst van gelden die worden gebruikt in de transactie. Door deze gegevens te verzamelen en te documenteren, kunnen we voldoen aan wettelijke vereisten en transparantie bieden in onze zakelijke relaties.

Door deze aanpak te volgen, streven wij ernaar om de integriteit van ons kantoor te waarborgen en een veilige en betrouwbare omgeving te bieden voor onze klanten en zakelijke partners. We zijn toegewijd aan het naleven van alle wet- en regelgeving op het gebied van AML/KYC en zetten ons in voor de hoogste normen van ethiek en compliance.

Ontdek hoe we u kunnen helpen

Scroll naar boven